Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
خبرها

اینترنت ماهواره ای استارلینک بر فراز ایران -دروغ یا حقیقت؟

اینترنت ماهواره ای استارلینک بر فراز ایران -دروغ یا حقیقت؟

 

مهندس محمدی کارشناش ارشد it و شبکه در گفتگو با سایت savalanweb.com توضیحات تخصصی و فنی اینترنت ماهواره ای استارلینک برفراز ایران را تشریح کرده است !

برای اطلاع دقیق از این فناوری و تکنولوژی با ما همراه باشید!

 

اینترنت ماهواره ای استارلینک بر فراز ایران -دروغ یا حقیقت؟

 ایلان ماسک در چند روز اخیر و با استفاده از شرایط موجود کشورمان ایران از موج سواری خبری استفاده کرده و گفته می‌خواهد اینترنت ماهواره‌ای به ایرانیان برساند.

این بحث سروصداهای زیادی به پا کرده ، اما تابه‌حال  ما به‌صورت رسمی گزارشی دریافت نکرده‌ایم که کسی در ایران از این سرویس واینترنت استفاده کرده باشد!

 

 مهندس محمدی عنوان داشت که :

اینترنت ماهواره‌ای تا به امروز 2 نسل دارد نسل اول که حدوداً 700 هزار مشترک در کل دنیا دارد و نسل دوم که gen 2 نامیده مشود هم که در حد تست هست.

در اینترنت ماهواره‌ای استارلینک از مجموعه تجهیزاتی مانند دیش و رسیور و زیربناهای خاصی استفاده می‌شود.

فرض را بر این می‌گیریم که همه مباحث فنی و رگولیشن ها ، اتحادیه جهانی مخابرات و تجهیزات دیش و رسیور مخصوص اینترنت ماهواره‌ای به ایران فرستاده شوند و اینترنت هم بر فراز ایران فعال‌شده باشد.
همه‌ی این‌ها را هم که فرض کنیم آماده‌شده باشد بحث اول این است که این دیش و رسیورها برای یک خانوار طراحی‌شده است درواقع دیش به لاین اینترنت ماهواره‌ای متصل می‌شود و اینترنتی که دریافت می‌کند را از طریق روترها و وای فایی که مانند همین روترها و مودم‌هایی که در خانه‌ها هستند را در رنجی بین 20 تا 50 متر را کاور می‌کند و سرعتش هم چیزی بین 50 تا 150 مگابیت perseconds است.
یعنی در یک محدوده مشخص و جغرافیای مشخص می‌توان استفاده کرد
نباید انتظار آن را داشته باشید که چند تا از این دیش‌ها را در میدانی در شهر نصب کنند  و هزاران نفر هم از آن استفاده کنند. درواقع هم‌چین چیزی اصلاً وجود خارجی ندارد.

 

با احتساب این توضیحات تعداد خیلی زیادی از این دیش‌ها لازم است تا بتوان در سرتاسر ایران از آن استفاده کرد.
و نکته جالب‌توجه این است که کلا یک و نیم میلیون از این دیش ها توسط استارلینک و شرکتهای تابع تولید شده است .
و 700 هزار مشترک هم در کل دنیا از این سرویس بهره مند هستند.

پس این موضوعات یک بحث بسیار بزرگی میباشد .

در کنار همه ی این مباحث یکی از پیش نیاز های اصلی استارلینک وجود Grand Station یا استگاه زمینی بزرگ میباشد، که با توجه به رویکرد مقامات ایران همچین چیزی امکان پذیر نخواهد بود!

درخود آمریکا 50 ایستگاه زمینی وجود دارد  و در کل خاورمیانه فقط یک ایستگاه زمینی وجود دارد آن هم در غرب ترکیه میباشد
به همین دلایل احتمال فراهم شدن سرویس استارلینک در ایران واقعا سخت میباشد!

مهندس محمدی همچنین در خصوص نسل دوم فناوری اینترنت ماهواره ای خاطر نشان کرد:

برخی از متخصصین بر این نظر هستند که در نسل دوم فناوری استارلینک قابلیت برقراری  ارتباط بین ماهواره ها با لیزر وجود دارد و محدودیت هایی مانند ایستگاه زمینی حل شده است ،
نکته حائز اهمیت این است که تکنولوژی نسل دوم استارلینک Gen 2 از سپتامبر 2021 تازه ماهواره هاش پرتاب شده و برای اولین بار چند هفته قبل بود که در قطب جنوب در محدوده آنتاریکا این سیستم فعال و تست شده است ، یعنی هنوز این سیستم نسل دوم که برخی ادعا میکنند که ماهواره ها نیاز به گرند استیشن ندارند در حد و اندازه های یک کشور و پهنای جغرافیایی تست نشده است .

 

تکنولوژی نسل دوم استارلینک Gen 2 از سپتامبر 2021 تازه ماهواره هاش

کمیسیون مقررات رادیویی ایالات متحده امریکا خود با شرکت اسپیس ایکس مشکلات زیادی دارد ، چون ارتباط لیزری در مدار پایین میتواند اختلال های رادیویی زیادی برای ماهواره هایی که در مدارهای بالاتر هستند ایجاد کند !

جدای هزینه های بالای هر کیت استارلینک به مبلغ 600 دلار و Subscription 110 دلاری در واقع و عملا” هنوز پیچیدگی های فنی بسیار زیادی در نسل 2 وجود دارد!

 

Author

savalanweb

نظرات و پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *